joi, 22 noiembrie 2012

DIN NOU DESPRE ALEGERI

Nu am avut niciodata preferinte politice- sau cel putin asa veau sa cred. Merg la vot si pun stampila pe cel care mi-a inspirat mai multa incredere in timpul campaniei electorale. Oricum, alegerea este subiectiva. Votam in functie de sistemul nostru de valori. Imi plac eruditii, profesionistii, oamenii cu credinta in Dumnezeu- acestea sunt principalele criterii. Dar, ce te faci cand acestia nu sunt pe liste, cand alegerea trebuie sa o faci dintre persoane care nu iti inspira incredere. Va trebui , totusi, sa o faci, caci asa este si in viata- nu mereu ai ce vrei si ce iti place, uneori alegem varianta cea mai buna dintre multe altele proaste.
Oricm, idealul meu in politica este legat de numele Bratienilor.
Suntem in campanie elctorala si curand vom merge la vot. Care se va petrece duminica. Stiati ca suntem printre putinele tari care organizeaza votarea in ziua de duminica? Explicatii? Poate pentru ca este aceeasi zi cand se merge la biserica; poate ca nu conteaza daca vrem sa ne relaxam , sa plecam undeva sau sa ne intalnim cu cineva; poate ca ii avatajeaza mai mult pe politicieni...Sincer nu stiu de ce.
Ma uitam intr-una din zile pe un banner electoral- nu ai cum sa le eviti cu privirea, sunt peste tot, au invadat spatiul public. (imaginati-va cata cheltuiala inseamna!) . Multi sunt destul de batrani ca sa te intrebi daca vor face fata unei vieti parlamentare tumultuoase ( va vine sa radeti, nu? vorbesc si eu la modul general si ideal) , au varsta pensionarii, altii sunt absolventi de facultati pe bani( adica cu taxa); unii au deja averi , insa mai vor; altii doresc sa traiasca si ei la fel de bine. Toti, insa, sunt tare aplecati spre problemele noastre, sunt de-a dreptul ingrijorati, ca niste adevarati parinti ai natiunii. Plini de grija, primit ca isi vor dedica viata de acum inainte numai problemelor poporului care ii va trimite pe un loc caldul in parlament. Cu masina la dispozitie si sofer, cu ecuson pe care scrie "Senatul Romaniei", cu birou si secretara; fara condica de prezenta, fara obligatii...
Oare nu ar trebui ca in aceasta instituie care hotaraste soarta si mersul tarii sa poata candida numai acei oameni care au deja succes pe plan profesional( constatat prin lucrari publicate si recunoscute de academii) , somitati in domeniile lor? Oare nu ar trebui sa li se puna si acestor reprezentanti ai nostri conditia firesca la angajare de a se supune unui test psihologic si, de ce nu, psihiatric?
Si iarasi intrebarea lui Nenea iancu: Si eu cu cine votez??

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu